Main Menu

Dzień Kobiet w Restauracji “na skrajnej”

Facebooktwitterlinkedin

MENU – 69zł/os.

Aperitif – wino musujące
Bufet zimnych przekąsek – skomponuj własną sałatkę:

Sałaty z różnych zakątków świata – (Sałata karbowana, rzymska, lodowa, radichio, freze, roszponka, rucola, liście szpinaku)
Kiełki
Świeże warzywa (ogórek, pomidor , czerwona cebula, pomidorki cherry, rzodkiewka, papryka)
Surówki z kapusty pekińskiej, marchewki , kapusty czerwonej,  selera
Oliwki, kapary, ogórek kwaszony, pomidory suszone, ser feta, ser pleśniowy, jajka,
Warzywa grillowane
Grzanki
Oliwa, ocet balsamiczny
Prażone pestki
Grillowany kurczak, grillowana polędwiczka, grillowany łosoś, szynka dojrzewająca, boczek wędzony prażony,
Ryby wędzone (pstrąg, różyczki łososia,  makrela)
Kiełbasy i wędzonki  z własnej wędzarni
Pieczywo (wasa, pumpernikiel, żytni, razowy)

Sosy: Winegret, anchois, balsamiczny,  jogurtowo-czosnkowy, bazylikowy, malinowy, aioli, sos szefa kuchni,

Dania gorące:

Zupa:

Rosół  cielęcy z groszkiem  i makaronem sojowym

Pokaz kulinarny – Szef Kuchni przygotowuje na zamówienie gościa danie z pół produktów wcześniej przygotowanych w kuchni.

Dania gorące do wyboru:

Spaghetti z owocami morza cukinią i sosem pomidorowym
Tagiatelle z szynką  parmeńską, orzechami i oliwą i szpinakiem
Penne z kurczakiem w sosie truflowym

Dania serwowane z kuchni:

Filet z soli na parze ze szpinakiem
Płatki  kurczaka w sosie pomidorowym  zapiekane z mozarella i pomidorami

Deser:

Sałatka owocowa
Galaretki owocowe

DRINKI – cena 13,00 zł

Truskawkowy zawrót głowy(truskawki , tequila , sok z cytryny i triple sec)
Rajski owoc (żubrówka, krupnik, soku z cytryny, sok  jabłkowy)
Cytrusowe pobudzenie(cacacha, limonka,  sok żurawinowy,  sprite)
Egzotyczny relaks ( malibu, wódka i sokiem ananasowy, grenadina)
Miętowy powiew świeżości (rum, limonka, mięta, syrop cukrowy)

Więcej informacji:
Ewa Bugajniak  519-064-128,  Łukasz Lasecki 505-608-985

 

Facebooktwitterlinkedin


« (Poprzednia wiadomość)